НОВОСТИ

Підсумки року та вітання з Новорічними святами!

Замість традиційних опитувань головної події року та підведення його підсумків для СКМД, вимушені вдруге поспіль обмежитися стислим оглядом подій у нашому Клубі. Функціонування футбольного клубу під час війни дещо обмежує планування на майбутнє та особливо реалізацію цих планів. Однак, не дивлячись на всі складнощі, СКМД рухається у напрямку головних своїх цілей — забезпечення дітей всіх вікових категорій необхідним навчально-тренувальним процесом, що може дозволити гравцям стати у майбутньому професійними футболістами. Наприклад, у цьому календарному році ще один наш вихованець став професійним гравцем — Гліб Дьомічев підписав контракт з ФК «Чорноморець». Ще четверо вихованців 2007 р.н. та один 2011 р.н. за ініціативою керівництва Клубу розпочнуть новий календарний рік на перегляді в Угорщині в інших професійних академіях, про результати яких ще повідомимо додатково. Вперше представника СКМД запрошено до лав національної збірної — гравчиня Камінська Тетяна провела збори з дівочою збірною України WU-15. Налагоджені взаємозвʼязки з іспанським футбольним агентством, за результатами якого капітан нашої команди 2009 р.н. Нікішин Максим, пройшовши всі етапи розвитку у нашому Клубі, зараз перебуває у академії ФК Ельденсе. 

Що стосується командних результатів, то тут є також чим пишатися — СКМД Ю-17 (2006-2007) стали переможцями Другої ліги першості міста серед дорослих команд. У новому сезоні 2023/2024 наш Клуб повернувся до участі у ДЮФЛУ (чемпіонату України), де представлений двома командами — СКМД Ю-17 (2007-2008) та СКМД Ю-15 (2009-2010).

Команди 2009-20102011-2012 та 2013-2014 років народження вперше прийняли участь у серії потужних Всеукраїнських турнірів Рух Лео Кап на базі АФ «Рух» у Винниках. 

Крім цих масштабних турнірів, наші команди (2007-2014 р.н.) взяли участь у навчально-тренувальних зборах та товариських турнірах у Львівській та Закарпатській областях. 

Сформовані команди по всім віковим категоріям, що беруть участь у необхідних для їх віку змаганнях. Тільки наш Клуб провів протягом року дванадцять турнірів по різним віковим категоріям, в яких взяли участь, у тому числі, й нові філіали СКМД — у цьому році географія занять тренерами нашого Клубу розширилась на декілька філіалів у Новомосковському районі. 

За ці успіхи слід подякувати нашим українським силам оборони, праця яких надає можливість розвиватися дітям в їх улюбленому виді спорту.

У наступному році бажаємо кожному з нас можливостей для здійснення усього запланованого, реалізації бажань та гідно пройти всі негаразди, що спричиняє війна в нашій країні. Слоган нашого Клубу «Per aspera ad astra» — «Через труднощі до зірок» актуально як ніколи перефразувати у побажання для всіх на наступний рік: через труднощі до Перемоги нашій країні!