НОВОСТИ

Вихованці СКМД за кордоном

Згадуємо вихованців СКМД, які зараз грають в іноземних командах.

З початку повномасштабної війни, багато наших хлопців виїхали за кордон — дехто з сімʼями, а дехто з метою продовження футбольної карʼєри. Зараз багато хлопців повернулися на Батьківщину та приєднались до тренувань у рідному Клубі. Є такі, з ким звʼязок обірвався. А є навпаки, хто завдяки співпраці з агентством RGFootball management нещодавно опинились за кордоном та продовжують свій футбольний шлях.

Сьогодні згадуємо усіх, хто є вихованцями СКМД та наразі грають у закордонних командах.

 

КУЗНЄЦОВИ Єгор та Олег, 2005 р.н.

Команда: WSA.

Місто, країна: Торонто, Канада.

Війна застала братів Кузнєцових у момент їх виступу за польську команду Сярка Тарнобжек. Однак, сімʼя переїхала до Канади та наразі Єгор та Олег продовжують свій розвиток за місцевий дорослий клуб WSA.

 

ЗАГЛУБОЦЬКИЙ Микита, 2006 р.н.

Команда: Gramma.

Місто, країна: Барселона, Іспанія.

На початку війни Микита спочатку опинився у Нідерландах, де продовжував займатися футболом. Наприкінці минулого сезону пройшов успішно оглядини в іспанській команді та наразі виступає за новий клуб.

 

КОТЛЯРОВ Євгеній, СОЛЯНИК Данило, ПІКАЛОВ Ілля, РЕБРИКОВ Вадим, АЛЕКСЄЄВ Тимур (всі — 2007 р.н.).

Команда: Costa City.

Місто, країна: Ельче, Іспанія.

Саме завдяки співпраці з RGFootball management вихованці нашого Клубу 2007 р.н. влітку 2024 опинились в Іспанії та наразі мають можливості зарекомендувати себе у одному з найсильніших чемпіонатів. До речі, на минулих вихідних Котляров Євгеній у своєму дебютному матчі відзначився вже першим забитим мʼячем! 

ІВАНИЦЬКИЙ Єгор, 2007 р.н.

Команда: Славія Зеленич.

Місто, країна: Трнава, Словаччина.

Єгор переїхав до Словаччини у звʼязку з навчанням лише влітку 2024 року, але футбол не залишив — пройшов оглядини у напівпрофесійній команді та наразі є її гравцем.

 

ТКАЧЕНКО Федір, 2008 р.н.

Команда: Real Betis.

Місто, країна: Севілья, Іспанія.

На початку війни між керівництвом СКМД та МФА (Мункач футбольна академія) відбулась домовленість про перехід Федіра спочатку до лав мукачівської команди, а потім до угорської Кішварди. У лютому гравець уклав угоду з RGFootball management, представники якого у серпні 2024 здійснили трансфер гравця до іспанського Бетісу.

 

НІКІШИН Максим, 2009 р.н.

Команда: Costa City.

Місто, країна: Ельче, Іспанія.

Максим є першим представником СКМД, який розпочав співпрацю з нашими іспанськими партнерами. У грудні 2023 року Максим став гравцем Eldence (Ельда, Іспанія), а влітку 2024 змінив команду на Costa City (Ельче, Іспанія).

 

КРЯЧОК Мирон, 2009 р.н.

Команда: FC Torrevieja.

Місто, країна: Торревʼєха, Іспанія.

Ще один представник СКМД в іспанському чемпіонаті. Сімʼя Мирона переїхала до Торревєхи ще восени 2022 року, а Мирон успішно підійшов новій команді.

 

БУРМІНОВ Данило, 2009 р.н.

Команда: Gedania Gdańsk 1922.

Місто, країна: Гданськ, Польща.

Сімʼя Данила переїхала до Гданську у жовтні 2023 і з того часу Данило виступає за сильну місцеву польську команду.

 

ЗАРУДЕНСЬКИЙ Артемій, 2009 р.н.

Команда: 1. FC Wilmersdorf.

Місто, країна: Берлін, Німеччина.

Артемій виступає за німецьку команду з моменту переїзду його сімʼї ще з травня 2022. Спочатку грав за другий склад, але згодом став повноцінним гравцем першої команди на рік старшої вікової категорії. Цікаво, що молодший брат — Данило — наразі повернувся з батьками до Дніпра та є гравцем СКМД Ю-12, а старший брат продовжує футбольний шлях на футбольних стадіонах Німеччини.

 

ДРУЖИНІН Лев, 2009 р.н.

Команда: FC Ems.

Місто, країна: Домат, Швейцарія.

В Швейцарії Лев опинився зі своєю сімʼєю в березні 2022. Одразу знайшов собі команду — FC Ems, в якій грає і по сьогоднішній день. 

Впевнені, що цей список є не повним. Просимо відгукнутися тим нашим вихованцям, хто наразі продовжує футбольну карʼєру у закордонних командах!